2012. február 11., szombat

Tavalyi alkotásaim

Bár már február van, gondoltam megmutatom legszebb tavalyi alkotásaimat. Nincs túl sok sajnos, beleférnek bőven egy bejegyzésbe.

Az indexes kézimunkafórum év eleji kiállítására készítettem ezeket a hajócsipke fülbevalókat. Azóta is nagyon büszke vagyok rájuk, büszkén viselem is őket. Sajnos a képek nem a legtökéletesebb minőségűek, de nem sikerült jobbat csinálnom, mert csillognak egy kicsit. Viszkóz horgolóból készültek.




Nagy fába vágtam nyáron a fejszémet, újra kísérletet tettem a kötés megtanulására. Ebben a Barka kötősuli volt nagy segítségemre. Mivel úgy gondoltam, hogy eddigi próbálkozásaim az egyszerű minták unalmassága miatt fulladtak kudarcba, elhatároztam, csipkekendőt kötök. A dolgot tovább nehezítette, hogy balkezes vagyok. Nem volt egyszerű, de azért szép lassan csak megbirkóztam a feladattal. Barka Cinegéből készült, 4-es tűvel. Minta a Ravelryről.



Nagyon kedves barátnőm őszi esküvőjére horgoltam ezt a kis tatyót, ajándékzacsinak, de azzal a nem egészen mellékes céllal, hogy utána is használható legyen. Az alapot Barkáéknál a horgolósuliban láttam. Maxi horgoló 3 szálából, 2,75-ös tűvel készült, ami persze nagyon kicsi hozzá, de remek lett a tartása. A füle zsinórhorgolás.

eleje
hátulja

2 megjegyzés: