2012. március 26., hétfő

Vasárnap

Mostanában, hogy mindketten suliba járunk, nagyon ritkán fordul elő, hogy reggeltől estig mind az öten együtt vagyunk. Szerencsére tegnap pont egy ilyen vasárnap volt. Én személy szerint nagyon vártam, és ennek megfelelően jól is éreztem magam. Délelőtt elsétáltunk a templomba, csak nyugodtan, semmi rohanás, ritka pillanat sajnos. Aztán visszasétáltunk, szintén kényelmesen. Gyönyörű volt az idő is. Gyors ebédkészítés közös erővel, majd a szokásosan lassú ebéd (mire mindenkibe belekönyörgök pár falatot - mondjuk a Bulcsú épp nagyon jól evett, de Boróka 3 másik gyereket is kitett vonakodásban), de aztán miénk volt az egész délután:

Bulcsú kedvéért (meg a miénkért persze):

gombfoci
Egyik csapat:



Másik csapat:



majd már mikor Apa X-0-ra elhúzott, gondoltuk talán a lövést kellene előbb gyakorolni:


Esetleg a várépítést :)


Boróka kedvéért (meg az enyémért) társasjátékoztunk. Nekem nagyon tetszik a Carcassonne gyerekeknek szóló változata. 4 éves kortól ajánlják, de nálunk legtöbbet Boróka (2,5 éves) játszik vele. Persze még nem kombinál, de a játék menetét ismeri, tudja játszani és élvezi. Aztán majd szép lassan ráérez, hogy ez nem csak dominó, hanem lehet rajta gondolkodni is kicsit. Szóval szerintem nagyon jól ki van találva, és elég gyorsan vége is van, hogy a gyerekek ne unják meg.


Na persze azért csak megunta (csak hogy ne legyen igazam):


Azért sikerült rávenni, hogy legalább úgy fejezzük be, hogy csak 5 bábuig játszunk. És hogy, hogy nem, Borcsa nyert :)


És mindeközben:


Boti fél délután alatt kinövesztette mind a négy felső metszőfogát. Szó szerint értsétek, reggel még egyik sem volt ott. Vagyis persze, hogy ott volt, csak még nem dugták ki a kobakjukat.

2 megjegyzés: