2012. március 9., péntek

Aszalt szilvás csokitorta



Hozzávalók:
25 dkg magozott aszalt szilva
4 ek konyak
2,5 dkg keserű kakaópor
10 dkg étcsoki
5 dkg vaj + a forma kikenéséhez
17,5 dkg kristálycukor
1 dl víz
4 tojásfehérje
8,5 dkg finomliszt
1 tk őrölt fahéj

Az aszalt szilvát a konyakkal meglocsoljuk, állni hagyjuk. A kakaót, a csokit, a vajat és 14 dkg cukrot 1 dl vízzel lábosba teszünk, és jól összeolvasztjuk. Ha már krémszerű, akkor lehúzzuk a gázról és hűlni hagyjuk.
A tojásfehérjét felverjük, beletesszük a maradék cukrot. A lisztet a fahéjjal összekeverjük majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk. Ezután a csokis masszához adjuk.
Egy tortaformát kivajazunk, a tésztát belesimítjuk, a konyakos szilvát rárakosgatjuk, ha maradt konyak azt is ráöntjük. Előmelegített sütőben 180°-on megsütjük. (kb. 30 perc)

 
Eredeti recept a Príma Konyha Magazin 2008 októberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése