Függőséget okoz, nálam biztosan. Mindig megbánom, ha sütök, mert akkor biztosan nem eszem semmi más sütiből. Ez szörnyű! Sőt, addig eszem, amíg van. Pedig állítólag sokáig eláll.
Egyszer régen, mikor még csak ketten voltunk Titivel, Egerben nyaraltunk. Vagy lehet, hogy épp teleltünk? Már nem emlékszem, voltunk ott többször is. Mindenesetre betévedtünk a vár bejáratával szemben található kis kávézóba. Talán inkább tél volt mégis. Ott hallottam először, hogy valami csilis csokis. Rögtön megmozgatta a fantáziámat, gyorsan meg is kóstoltam, forrócsoki formájában. Nem csalódtam, szupi finom volt :) Azóta vadászom a csilis csokis recepteket.
Az eredeti recept a Príma Konyha Magazin 2008/10. számában található, egy cseppet másképp
Hozzávalók: 20 dkg finomliszt
10
dkg darált dió
1 tk
sütőpor
csipetnyi
só
1-2
kk csilipor (ízlés szerint – el is hagyható)
15
dkg vaj
20
dkg cukor
2 cs
vaníliás cukor
2
tojás
10
dkg étcsokoládé
A lisztet a
dióval, a sütőporral, a sóval és a csilivel egy tálban összeforgatjuk.
A puha vajat
kikererjük, majd a cukrokat beletéve tovább habosítjuk.
Egyesével
beledolgozzuk a tojásokat, majd hozzáadjuk a lisztes diót és az apróra vágott
csokoládét.
Sütőpapírral
kibélelt nagy tepsibe diónyi halmokat rakunk ritkásan (4*4 db), mert sütés
közben ellapulnak.
Előmelegített
sütőben közepes lánggal (170-180°C) 13-15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk
kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése