2012. április 13., péntek

Csilis-csokis keksz


Függőséget okoz, nálam biztosan. Mindig megbánom, ha sütök, mert akkor biztosan nem eszem semmi más sütiből. Ez szörnyű! Sőt, addig eszem, amíg van. Pedig állítólag sokáig eláll.


Egyszer régen, mikor még csak ketten voltunk Titivel, Egerben nyaraltunk. Vagy lehet, hogy épp teleltünk? Már nem emlékszem, voltunk ott többször is. Mindenesetre betévedtünk a vár bejáratával szemben található kis kávézóba. Talán inkább tél volt mégis. Ott hallottam először, hogy valami csilis csokis. Rögtön megmozgatta a fantáziámat, gyorsan meg is kóstoltam, forrócsoki formájában. Nem csalódtam, szupi finom volt :) Azóta vadászom a csilis csokis recepteket.

Az eredeti recept a Príma Konyha Magazin 2008/10. számában található, egy cseppet másképp

Hozzávalók:  20 dkg finomliszt
                        10 dkg darált dió
                        1 tk sütőpor
                        csipetnyi só
                        1-2 kk csilipor (ízlés szerint – el is hagyható)
                        15 dkg vaj
                        20 dkg cukor
                        2 cs vaníliás cukor
                        2 tojás
                        10 dkg étcsokoládé

A lisztet a dióval, a sütőporral, a sóval és a csilivel egy tálban összeforgatjuk.
A puha vajat kikererjük, majd a cukrokat beletéve tovább habosítjuk.
Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd hozzáadjuk a lisztes diót és az apróra vágott csokoládét.
Sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe diónyi halmokat rakunk ritkásan (4*4 db), mert sütés közben ellapulnak.
Előmelegített sütőben közepes lánggal (170-180°C) 13-15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése