2012. május 8., kedd

Műtét elhalasztva...

szerencsére csak két nappal. Torokgyulladás, 40 °C-os láz, antibiotikum. Még a kórházban is voltunk, mert nem tudtuk sehogy lejjebb vinni a lázát, hűtőfürdő meg lázcsillapító után még mindig 39,8 volt. Ráadásul mentőt hívtunk, mert féltünk, hogy esetleg hirtelen még feljebb megy, akkor útközben én mit csinálnék vele? Leginkább semmit. Azért a 40 fok az már elég sok. Persze nem feljebb, ment, hanem lejjebb, úgyhogy a kórházban meg is kaptuk a magunkét, hogy mi a francot keresünk ott, pláne mentővel, még olyan megjegyzések is voltak, hogy örüljünk, hogy nem kell kifizetni. Hát gondoltam ha kéne, akkor meg kifizetném. De azért az embernek bevillan az agyába, hogy bizonyos emberek bizonyos állapotban hetente, vagy még gyakrabban vitetik magukat mentővel, mert nekik ugyebár az jár, úgyhogy azért egy kicsit felment bennem a pumpa, hogy mit képzelnek, honnan tudhattam én, hogy ez hogyan fog folytatódni, a tendencia nem ezt mutatta. Meg ha nekik jár, akkor az én nagyon lázas 4 éves kisfiamnak vajon ez miért nem ennyire egyértelmű? Na persze balhé nem volt, meg ilyenek, mert a történethez azért az is hozzátartozik, hogy egy nagyon aranyos és rendes fiatal dokinőhöz kerültünk, akivel abszolút meg voltam elégedve.
Szóval a menetrend: Hétfőn kontroll, szerdán befekvés, csütörtökön műtét, pénteken haza. És nagyon remélem, hogy ez már nem változik.

7 megjegyzés:

  1. Most csak olyan szavak jutnak eszembe, amit inkább nem írnék le... hogy mernek így viselkedni? Egy ekkora gyereknél a 40fok az tényleg nem játék.

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, Titi nagyon ki volt rajta akadva. Szerencsére tényleg már nem volt annyira rosszul, mire beértünk, addigra úgy tűnik hatottak a lázcsillapító módszereim, de ebben azért előre nem lehettem biztos. Csak már elegem van az egészből, hogy két napig lázas, 3-4 napig nem, és ez ismétlődik folyamatosan. Még akkor is, ha antibiotikumot kapott. Remélem ha kiveszik az orrmanduláját akkor tényleg visszatérhetünk a rendes kerékvágásba. Mindenkinek jobb lenne, persze legfőképpen neki.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem a hűtőfürdő egy jó nagy szadizmus!
    Ugyan ma nagyon kell utálni az algopirint, de azért párja nincs!
    Úgy vitte le Krisó 41 fokos lázát, hogy csuda!
    Piti emberekkel meg nem kell foglalkozni!
    Jaj de könnyű ezt másnak javasolni!:-))

    Szia Kati!:-))

    VálaszTörlés
  4. Tényleg az, de amúgy egy kicsit hatott legalább. És szerintem még mindig jobb, mint a hideg borogatás. Az algopyrint sem utálom, ki is voltam akadva anno, mikor kitalálták, hogy csak receptre lehet. Ennek ellenére nem nagyon van itthon, eddig nem nagyon kellett volna, meg lusta is vagyok receptért rohangálni, amikor még időben lenne, utána meg már nem tudok. De majd azért most beszerzünk egy levéllel, az biztos. Köszi amúgy a tippet, eszembe nem jutott volna. Pedig egyszer már kapott, és hatott is rendesen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekünk még a gyerekorvos is felírja, hál Istennek!
      Persze nekem havonta kell mennem úgy is bogyót íratni,
      vigyázok, hogy mindig legyen itthon!

      Törlés